Fabian Oefner fotografeert klassiekers

Fabian Oefner fotografeert klassiekers
Bekijk 7 foto's
Door: BV 03-12-2013

De Zwitserse kunstfotograaf Fabian Oefner heeft wat met auto's. En dat heeft ten minste twee aparte fotoreeksen opgeleverd. De eerste heet ‘Disintegrating'. Daarin figureren klassiekers die zichzelf explosief lijken te demonteren. Plaatjes die tegenwoordig uit een computer komen gerold, maar zo makkelijk heeft Oefner het zichzelf niet gemaakt. Alle onderdelen zijn immers haarfijn op steunen en draadjes opgehangen om tot het beeld te komen. Daarbij werd geen gebruik gemaakt van de echte onbetaalbare klassiekers, maar van schaalmodellen. Het verschil is echter nauwelijks te zien.

De tweede reeks heet ‘Hatch' en daar in lijken de auto's - alweer schaalexemplaren - uit een stenen omhulsel te springen. Een effect dat werd verkregen door plaastervormen stuk te gooien.

De foto's worden uiteraard verkocht. Prints zijn 120x70cm groot en worden op niet meer dan 25 exemplaren vervaardig. Er ééntje aan je collectie toevoegen kost 1900 Zwitserse Franken. Enkele voorbeelden bekijken kost gelukkig niets, in onze fotospecial bijvoorbeeld.

Geef commentaar
comments by Disqus