Tesla verkoopt meer, verdient minder

Vergroot foto
Door: BV 13-05-2014

Tesla heeft tijdens het eerste kwartaal 7.535 stuks van de Model S gebouwd. Dat is het hoogste aantal tot op heden en hetzelfde geldt voor de voertuigen die effectief geleverd werden. Dat waren er 6.457.

Meer omzet, bye bye winst

Tijdens het eerste kwartaal van 2013 boekte Tesla een omzet van $ 555 en hield het daar netto $ 11,3 miljoen aan over. De eerste drie maanden van dit jaar lag het omzetcijfer beduidend hoger: $ 620. Maar de winst verdween. Tesla boekte in plaats daarvan een verlies van $ 49,8 miljoen.

Zware investeringen

De constructeur van elektrische auto’s investeert zwaar in innovaties. Tegen het einde van dit jaar moet gestart zijn met de bouw van een nieuwe fabriek. Tegelijk hoort het bedrijf tegen dan de eerste rijdende prototypes van z’n tweede model - de Model X (illustratie) - klaar te hebben. Die SUV moet zo snel mogelijk op de markt komen om meer klanten aan te trekken.

Tesla probeert tegelijk z’n aanwezigheid op de markt te verbeteren. Het bedrijf wil z’n dealer- en servicenet nog dit jaar met 75% laten groeien en het wil wereldwijd 200 nieuwe snellaadstations in gebruik kunnen nemen.

Geef commentaar
comments by Disqus