Tata Nano wordt slimme stadswagen

Vergroot foto
Door: BV 19-06-2014

De Tata Nano zette zichzelf op de automobiele wereldkaart door z’n prijs. Het was bij z’n lancering met voorsprong de goedkoopste auto ter wereld - vooral bedoeld om het vervoermiddel binnen het bereik van de almaar groter wordende Indische middenklasse te brengen. Maar het model heeft ook heel wat problemen gekend. Het publiek omarmde ze niet en er waren veiligheidsissues. Maar Tata houdt vast aan het model - het gaat er zelfs grondig in investeren.

Nano Turbo

Om te beginnen krijgt de kleine 0,6l benzinemotor een flinke vermogensupgrade. Geen overbodige luxe als je weet dat de huidige centrale amper 38pk levert en dat zelfs de meest onderlegde schakeltovenaar het ding niet onder 12,6 seconden naar 100km/u krijgt. De fabrikant wil er een turbo opvijzen, maar zegt nog niet hoeveel extra kracht dat zal opleveren. Eerder werd ook al een dieselmotor aangekondigd.

Stuurbekrachtiging

Tijdens de door Tata aangekondigde transformatie van een goedkope auto naar een ‘slimme stadswagen’ hoort het autootje ook een stuurbekrachtiging te krijgen. En er wordt zelf gewag gemaakt van een automatische transmissie. We gaan er in één adem ook van uit er wat aan het uiterlijk gedaan zal worden. Dat - en een tijdsspanne waarover de aanpassingen gerealiseerd zullen worden - zijn evenwel niet bevestigd.

Geef commentaar
comments by Disqus