Luchthaven verkoopt achtergelaten auto’s

Bekijk 7 foto's
Door: ADD 07-05-2015

Sommige vakantiegangers dumpen hun huisdier ergens, anderen blijkbaar hun auto. De Duitse luchthaven Frankfurt/Hahn verkoopt op 9 mei 13 voertuigen, die sinds jaren tevergeefs wachten om afgehaald te worden.

13 vereenzaamde auto’s

Vanop de luchthaven Frankfurt Hahn vertrekken dagelijks een paar duizend passagiers. Niet iedereen daarvan keert terug, zo blijkt. Ten minste 13 passagiers gingen er met een one-way ticket vandoor en lieten hun auto achter in handen van de luchthavenexploitant. Nooit afgehaalde auto’s, waarvan ondertussen de lucht uit de banden verdwenen is en waarop zich een dikke laag stof verzameld heeft.

Geen reactie

De luchthaven heeft nu besloten om schoon schip te maken en de achtergelaten auto’s openbaar te verkopen. Vooruitlopend op de veiling had de politie de eigenaren van de voertuigen geïdentificeerd en hen gevraagd hun auto's binnen de zes maanden op te halen. Niemand heeft gereageerd.

En dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat hun ondertussen niet meer zo frisse voertuigen waarschijnlijk minder waard zijn de achterstallige parkeertarieven. Voor een weekje parkeren vraagt Frankfurt/Hahn ten minste 39 euro en het "jongste" voertuig staat er sinds 2012, wat minstens € 6.084 parkeergeld betekent.

En daarom neem je best een aanhanger mee

Op 9 mei 2015 om 12 uur begint de verkoop. Vanaf 10 uur kunnen geïnteresseerden al eens een kijkje gaan nemen op de luchthaven, de auto’s inspecteren en erop bieden. De veilinghuis Wendt gaat ervan uit dat geen van de auto’s rijklaar is. Sleutels en documenten zijn er sowieso niet. Maar van een goede prijs ben je wel zeker. Alles moet contant betaald worden en de auto's kunnen direct meegenomen worden.

Geef commentaar
comments by Disqus