15 keer creatief met oude auto-onderdelen

Het is niet omdat een auto is afgeschreven, dat er met de verschillende onderdelen niets meer te doen is. Hier zijn alvast 15 leuke en vaak ook erg handige creaties met auto-onderdelen.

Wijnrek

Oud motorblok liggen? Gewoon even laten zandstralen en je hebt een aardig wijnrek. Het werkt natuurlijk het best bij motoren in V-vorm.

Bureaulamp

Deze design-bureaulamp maakt vernuftig gebruik van een zuiger. Heel decoratief en net zo praktisch.

Boekensteun

Van één oude velg kan je twee setjes boeksteunen maken. Gewoon de velg in vier gelijke stukken zagen. Ideaal om je autobibliotheek mee te etaleren.

Afdak

Zo zien de bezoekers nog voor ze binnenkomen dat ze met een autoliefhebber te doen hebben. En zo'n motorkap is gemaakt om tegen water te kunnen, dus waarom niet?

Trapleuning

Erg origineel gebruik van een uitlaat! De leuning is - naar we vermoeden - maatwerk.

Haspel

Een oude velg kan je voor van alles en nog wat gebruiken. Alleen al dit lijstje toont een handvol voorbeelden. Hier is het een haspel. Aan één velg heb je genoeg.

Fruitschaal

Een paar oude nummerplaten met rivetten bij elkaar houden, beetje plooiwerk, vier lange vijzen erdoor en hopla, een trendy fruitschaal.

Barbecue

Simpel en effectief - een oude velg omvormen tot barbecue.

Paraplubak

Een simpele band met gaten is een goede paraplubak. Het water loopt er ook niet uit. Tenzij je eerst lek reed natuurlijk.

Sleutelhouder

Van de gesp aan je autogordel maak je een sleutelhanger. En het verankeringspunt hang je aan de muur. Zo moet je nooit meer naar je sleutels zoeken.

Bureau

Het hoeven natuurlijk geen twee supercharged V8's te zijn. Ook bovenop een meer bescheiden motor kan je met een glasplaat een bureau maken.

Zeteltje

Een versleten slick is nog meer dan goed genoeg als zeteltje. Maar echt comfortabel ziet het er niet uit.

Salontafel

Als je van een motorblok een bureau kan maken, dan kan je er natuurlijk ook een salontafel mee bouwen. Bij deze.

Posthouder

De simpelste van allemaal! Je hoeft er zelfs niets voor te doen. De oude veer gewoon op je bureau leggen en beginnen sorteren.

Stoel

Span tussen oude banden wat draad en je maakt er een kruk of stoel van. Erop gaan zitten met een witte broek is wellicht niet zo'n goed idee.

Geef commentaar
comments by Disqus