De 10 beste auto-interieurs van 2016

Het beoordelen van een auto-interieur is een complexer geheel dan je op het eerste zicht zou denken. Materiaalkeuze, bouwkwaliteit, vormgeving, ergonomie en natuurlijk ook snufjes. Het Amerikaanse consumentenmagazine Wards deed de oefening en kwam tot deze top 10. Daaronder enkele modellen die je bij ons niet kan kopen, maar zo kan je tenminste wel inschatten of we er iets aan missen. Niet verrassend: premium automerken domineren!

Audi TTS

De kleine roadster van Audi heeft een opgeruimd interieur én het grote digitale scherm voor je neus. Voldoende voor de topplek.

BMW 7-Reeks

Je ziet van ver waar het goede oordeel vandaan komt. Maar wij zitten met een vraag: waar is de Mercedes S-Klasse in dit lijstje?

Cadillac XT5

De Cadillac XT5 komt wellicht ook naar Europa. En zie, dat zou een goede zaak kunnen zijn.

Chevrolet Camaro

De Camaro is in absolute termen geen topper, maar hij haalt het op prijs-kwaliteit. Hij kost in de VS minder dan $ 50.000.

Chrysler Pacifica

Aan de buitenzijde ziet de Pacifica er ook erg gelikt uit voor een busje. En aan de binnenkant overtuigt hij met een erg premium uitstraling.

Honda Civic

De Honda Civic is de goedkoopste uit de rij. Maar erg degelijk in elkaar gestoken en met goede materialen. Maar niet identiek aan de Europese versie.

Lexus RX

Aan de buitenzijde heeft hij meer vouwlijnen als een geplet drankblikje en aan de binnenkant is hij ook (een beetje) origineel. Voldoende om Wards te overtuigen.

Mercedes GLC

De minder karaktervolle opvolger van de Mercedes GLK overtuigt op z’n minst met z’n interieur.

Nissan Maxima

De Maxima was er maar even ook in Europa. Verkocht er amper. In de VS gaat hij als zoete broodjes, onder meer omdat de yanks z’n interieur zo goed vinden.

Volvo XC90

De hekkensluiter is deze premium Zweed. Grote lappen echt hout en als je wil een versnellingspook in echt kristal. De Amerikanen vinden het fantastisch.

Geef commentaar
comments by Disqus