Een elektrische auto die niet in het stopcontact moet

Bekijk 7 foto's
Door: ADD 03-09-2016

De bereidheid om elektrische auto's te kopen is nog steeds eerder gering. De twee belangrijkste struikelblokken zijn nog steeds - ondanks de premies - de dure aankoopprijs en het povere netwerk aan oplaadpunten. Een nieuwe elektrische auto uit München wil dat allemaal beter doen. Met als klap op de vuurpijl: het autootje produceert zelf zijn elektriciteit en kost slechts € 12.000, zonder batterij.

Zonnecellen

De ietwat ongeïnspireerd uitziende, kleine auto kreeg de naam Sion en werd door de start-up motor Sono ontwikkeld. Aan de buitenzijde is de e-auto geplaveid met zonnecellen. Op een oppervlakte van 7,5 vierkante meter moeten de cellen van Sion voldoende elektriciteit produceren voor een rijbereik van 30 kilometer per dag.

CO2 neutraal

Omdat er per dag gemiddeld nauwelijks 22 kilometer met een auto gereden wordt, kan er volgens Sono theoretisch onafhankelijk van infrastructuur en nutsvoorzieningen met de Sion gereden worden en zelfs CO2 neutraal rijden. 

Aangedreven wordt de zeszitter door een 68pk sterke driefasige asynchrone motor, die een maximum snelheid van 140km/u mogelijk maakt. 

Momenteel werkt Sono Motors aan een prototype. Een specifiek plan voor massaproductie hebben ze nog niet. De Duitsers hopen af te kunnen zien van een eigen productielocatie en geloven eerder in het idee om onderdelen bij toeleveranciers en autofabrikanten te bestellen en die dan te assembleren.

Geef commentaar
comments by Disqus