​BMW ook elektrisch zonder ‘i’

Vergroot foto
Door: ADD 12-09-2016

BMW plant een nieuwe strategie voor hun elektrische auto’s. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt. Volgens hen wil CEO Harald Krüger ook bestaande niet-i-modellen gaan uitrusten met een elektrische aandrijving.

Eind september zou BMW de nieuwe strategie officieel willen bekendmaken, maar voorlopig weigert het bedrijf alle commentaar op het artikel. Momenteel komen elektrische BMW's enkel onder de speciale "i"-reeks op de markt en die hebben steevast een koets uit carbon.

Dat ze nu dus ook de ‘gewone’ reeksen van een elektrische krachtbon willen voorzien, zou een reactie zijn op het succes van Tesla en op de plannen van mededuitse concurrenten. Het artikel in het Handelsblatt komt slechts één dag nadat de VW- baas Matthias Müller aan de krant Bild am Sonntag vertelde dat Volkswagen 30 elektrisch aangedreven modellen tegen 2020 plant.

Herstructurering RvB

In hetzelfde krantenartikel lezen we dat BMW-baas Krüger een herstructurering van de Raad van Bestuur plant. Zo wil hij de verkoopafdelingen van BMW en Mini samenvoegen. Bovendien zou de huidige Europese sales manager Nicolas Peter CFO worden. Hij volgt Friedrich Eichiner op die zich omwille van zijn leeftijd uit het kader terugtrekt. 

Geef commentaar
comments by Disqus