Helft Bugatti Chiron is al verkocht

Vergroot foto
Door: BV 06-03-2017

Bugatti stelde de Chiron al ongeveer een jaar geleden voor. Maar dat betekent niet dat iemand er al van kon genieten. Het eerste exemplaar (foto) werd pas afgelopen week afgewerkt. Maandelijks zullen er niet meer dan 5 exemplaren geassembleerd worden. Met het voorlopige orderboek kan het Franse bedrijf nog wel even verder. Er zijn al 250 orders getekend, terwijl Bugatti herhaalt dat het onder geen beding meer dan 500 exemplaren zal bouwen. Voor het aan spyders of een Grand Sport begint, welteverstaan.

Duurder dan Bugatti Veyron

De Volkswagen-directie lijkt voorlopig best tevreden met de cijfers. Tenslotte werd de Chiron (met een prijskaartje van ruim € 2 miljoen) een flink stuk duurder dan voorganger Veyron. En er kon nog geen levende ziel, op de testpiloten van Bugatti na, achter het stuur van een auto kruipen. Potentiële klanten die eerst willen rijden, krijgen pas eind deze maand een eerste mogelijkheid.

Europa is koploper

Net als de Veyron, wordt de Chiron het meest verkocht in Europa. 37% van de orders komt van ons continent. Noord-Amerika tekent voor 30% en het Midden-Oosten neemt voorlopig 26% van de orders voor z’n rekening.

Geef commentaar
comments by Disqus