Elke Volvo elektrisch in 2021

Vergroot foto
Door: BV 06-07-2017

Tegen 2025 wil Volvo in het totaal 1 miljoen elektrische auto’s verkocht hebben. Een ambitie die suggereert dat je tegen die tijd een elektrische Volvo kan kopen. Wat dat inhoudt, heeft het merk beter uit de doeken gedaan.

Ook van Polestar

De Zweedse autobouwer laat weten dat het tussen 2019 en 2021 in het totaal 5 volledig elektrische modellen zal lanceren. Drie daarvan zullen Volvo’s zijn. Twee zullen onder de naam Polestar verkocht worden. De huistuner wordt immers omgeturnd tot een elektrisch automerk.

De vijf elektrische exemplaren zullen bijgestaan worden door een reeks plug-in hybrides (met zowel benzine- als dieselmotoren) en milde hybrides (zonder stopcontact).

En dan… geen brandstof meer

Volvo laat ook weten dat de commercialisering van de vijf elektrische modellen een fundamentele verschuiving van de strategie van de Zweden inhoudt. Het bedrijf zal tegelijk z’n investeringen in verbrandingsmotoren op een laag pitje zetten. Louter conventioneel aangedreven auto’s, horen niet tot de toekomst van het bedrijf, laat Volvo-baas Hakan Samuelsson weten.

Geef commentaar
comments by Disqus