Tesla boekt recordverlies, stelt Model 3 uit

Vergroot foto
Door: BV 02-11-2017

Tesla boekte het jongste kwartaal z’n grootste verlies ooit over een periode van drie maanden. Het bedrijf ging zo maar eventjes $ 619,4 miljoen dollar in het rood. Topman Elon Musk zag zich ook verplicht om de volumeproductie van de kleine, meest betaalbare Tesla van allemaal, de Model 3 met ruwweg 3 maanden uit te stellen.

Veel te weinig Model 3

Tesla maakte bij de introductie van de Model 3 de controversiële beslissing om preseriemodellen over te slaan en meteen aan volumeproductie te beginnen. Die loopt echter niet van een leien dakje. Het bedrijf benadrukte eerder al dat niet structurele fouten aan de oorzaak liggen. Die moeten gezocht worden bij productietechnische zaken. Bijgevolg verlaten de Model 3 slechts druppelsgewijs de fabriek. Volgens eerdere projecties zou Tesla eind december wekelijks 5000 Model 3s bouwen. Dat wordt nu drie maand achteruit geschoven.

Niet allemaal slecht nieuws

Bij een kapitaalsronde in augustus haalde Tesla de voorziene 1,8 miljard dollar op. En het bedrijf genereert ook meer inkomen dan voorheen, nu net geen 3 miljard. Ook de uitgaven piekten echter.

Geef commentaar
comments by Disqus