McLaren MSO X is GT4-racer voor de openbare weg

Bekijk 20 foto's
Door: BV 30-01-2018

McLaren Special Operations (MSO) heeft nog eens een project afgerond. Ditmaal werd de 570S zo onder handen genomen dat je straks als GT4-piloot de openbare weg op kunt.

Recht uit de racerij

De MSO X-serie heeft een hoop onderdelen die je normaal alleen op de GT4-racer van het bedrijf terugziet. Neem bijvoorbeeld de gigantische achtervleugel. Die genereert ook nog eens 100kg extra downforce. Verder springen ook de luchtinlaat op het dak, een dikke taartschep aan de voorkant, een fraaie diffuser, de titanium sportuitlaten en het interieur op. Als je in de MSO X stapt, dan wijst niets erop dat je met een straatauto rijdt. Kuipstoelen, vierpuntsgordels, brandblusser, koolstofvezel en straps om de deuren open te maken.

Motorisch

Onder de motorkap is niet zo veel nieuws te vinden. Daar ligt nog steeds de 3,8l V8 met dubbele turbo die 570pk opwekt. Voldoende voor een top van 328km/u en een honderdsprint in 3,2 tellen.

Te laat

Wie een MSO X wil, is natuurlijk al lang te laat. De 10 stuks op de planning waren verkocht voor er nog maar één vijs voor besteld was. Maar bij McLaren kan veel als je maar genoeg centen overmaakt. Misschien lukt ééntje meer ook wel.

Geef commentaar
comments by Disqus