Op deze Mercedes AMG GT S zit voor € 28.000 illegale extra’s

Bekijk 5 foto's
Door: BV 04-07-2018

De Duitse tuner Fostla kittelt niet alleen de motoren van sportieve auto’s op, maar doet ook vinylwraps. Beide elementen zijn terug te vinden op deze aangepaste Mercedes AMG GT S. De extra’s op dit exemplaar zijn alleen al € 28.000 waard. Bovenop de gehomologeerde fabrieksopties uiteraard.

Ingetogen

Met de wrap hengelt deze tweezitter natuurlijk al naar aandacht. Maar er is nog meer te melden. Een koetswerkkit van Lüthen Motorsport omvat immers een nieuwe splitter, dorpels, achtervleugel en diffuser en luchtinlaten.

Meer vermogen krijgt de AMG GT S van een valsspeelchipje dat het vermogen naar 605pk en 768Nm duwt - beter dan de Mercedes AMG GT R. Je mag het ook horen, want daarvoor is aan de uitlaatlijn gerommeld. En voelen, dankzij een verlaagde ophanging met KW-veren en dempers.

Niet het meeste

De achtcilinder van de AMG GT laat zich relatief makkelijk naar hogere vermogens stuwen. Domanig Autodesign kan de motor naar 769pk stuwen en Renntech biedt een kit aan die de output opvoert tot wel 825pk. Deze kits omvatten echter wel technische aanpassingen.

Geef commentaar
comments by Disqus