Meer smaak: Maserati Levante GTS

Bekijk 3 foto's
Door: BV 16-07-2018

Moederbedrijf FCA heeft (zoals steeds) grootse plannen met Maserati. Het merk met de drietand krijgt er verschillende modellen bij. Ook een tweede SUV. Maar dat is nog niet voor meteen. Tot die tijd moet de Levante het - als SUV - alleen stellen. Maar er komt wel een nieuwe versie bij: deze GTS. Die is afgelopen weekend voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed.

Met Ferrari-V8

De GTS moet enkel de Levante Trofeo voor zich dulden. De GTS is er overigens nauw aan verwant. Ook deze is bedeeld met het bekend 3,8l V8-blok van Ferrari. Maar met 550pk laat het in deze uitvoering 40pk liggen.

Dubbele turbo's, een automatische transmissie en Q4-vierwielaandrijving zijn standaard en middels deze combinatie is het in 4,2 seconden naar de honderd spurten. Mede dankzij een riante trekkracht van 730 Nm. Als top geeft Maserati 292 km/u op.

Sportief, maar niet té

Binnenin de Levante GTS tref je tal van sportieve accenten. We noemen onder meer aluminium sportpedalen, sierdelen in carbon, veel leder met aangezette biezen en een knopje dat zegt Integrated Vehicle Control. Dit systeem werkt actief mee aan de stabiliteit en rijdynamiek. Aan de buitenzijde oogt de GTS net wat beschaafder dan de Trofeo.

Geef commentaar
comments by Disqus