DS3 Crossback: benzine, diesel en elektrisch

Bekijk 21 foto's
Door: BV 13-09-2018

Citroën lanceert op het Autosalon van Parijs de DS3 Crossback. Van de hippe SUV kregen we al weinig verhullende patentbeelden te zien. Die waren niet uit de lucht gegrepen, zo blijkt nu. Dit zijn de eerste officiële foto’s en details van het nieuwe product.

Huilende koplampen

Met een eigenzinnige uiterlijk met - zoals op onze Facebook-pagina meteen werd opgemerkt - koplampen die lijken te huilen, een origineel vormgegeven B-stijl, fijne horizontale achterlichten en een interieur dat wordt gedomineerd door ruitvormige accenten gaan de Fransen op zoek naar een eigen positionering op de markt. Naast vijf inzittenden is er aan boord ook nog ruimte voor 352 liter aan bagage. Personalisering blijft een sleutelwoord. Je kan kiezen uit tien koetswerkkleuren, net zo veel designs voor de velgen en drie tinten voor het dak. Daarnaast kan je opteren voor niet minder dan vijf verschillende uitrustingsvarianten, elk met een eigen sfeer.

Aan het stopcontact

Het aanbod vangt aan met conventionele motoren. Op benzine en diesel dus. In het eerste geval zijn die 100, 130 of 155pk sterk. De enige dieseleenheid is een 1,5l BlueHDi die 100pk zal opwekken. De DS3 E-Tense is echter het grootste nieuws. Dat is een louter elektrische variant die een 50kWh sterke accu in de buik heeft. 136pk en 260Nm is wat de elektromotor oplevert. Niets exotisch, maar het is niettemin voldoende voor een sprinttijd van 8,7 seconden. Metingen volgens de nieuwe WLTP-testcyclus resulteren in een rijbereik van 300km.

De verkoop van de DS3 Crossback start pas volgend jaar.

Geef commentaar
comments by Disqus