Dat is een Kia die tegen een stootje kan

Bekijk 15 foto's
Door: BV 18-09-2018

Het Zuid-Koreaanse Kia kennen we natuurlijk vooral van z’n rationele auto’s en SUVs. Aantrekkelijk geprijsd en uitgerust en gezegend met een uitgebreid garantiepakket. Maar het bedrijf bouwt in z’n thuisland nog andere auto’s. Die steken echter de oceaan niet over. Deze KLTV bijvoorbeeld. Dat staat voor Kia Light Tactical Vehicle. Ook een multifunctioneel voertuig, maar toch weer wat anders dans een Sportage of Stonic.

Zeven ton!

De KLTV, inmiddels al in z’n derde productiegeneratie, wordt vooral voor militaire toepassingen gemaakt. Bovenop een erg modulair platform. Dat kan 7 ton belading dragen en bestaat in twee wielbases zodat het voor een grote verscheidenheid aan taken kan aangepast worden. Een 225pk turbodiesel stuurt in alle gevallen z’n koppel naar de vier wielen via een achttraps automatische transmissie. Voldoende om een hellingsgraad van 60% te beklauteren of door een rivier van een meter diepte te waden.

Keuze te over

Zelfs wie in dit marktsegment gaat shoppen heeft nog keuze. De Amerikanen maken immers de Humvee, Iveco maakt de LMV, het Spaande Uro heeft de VAMTAC en het Russische GAZ produceert de Tigr.

Geef commentaar
comments by Disqus