Elektrische VW I.D. Buzz ook als bestelauto

Bekijk 4 foto's
Door: BV 20-09-2018

De geheel elektrische I.D.-familie van Volkswagen zal ook een commercieel voertuig omvatten: de I.D. Buzz Cargo.

Ook de bestelwagen van het elektrische submerk van VW zal gebaseerd zijn op het modulaire platform van het bedrijf voor elektrische voertuigen. De lijnen, wie hinten naar de vormgeving van de legendarische ‘Bulli’ of T1 (het hippiebusje), zagen we al voor de concept car van de personenversie. De basis is dezelfde - de ruimte is anders ingedeeld.

Vergelijkbaar met VW Transporter

De maatvoering van de Buzz Cargo is sterk vergelijkbaar met die van de VW Transporter: 5,04m in de lengte, 1,97m in de breedte en 1,96m in de hoogte met een wielbasis van 3,3m. De achteroverhang is met 10cm verlengd in vergelijking met de personenwagenversie om meer ruimte te maken voor belading.

VW belooft niet alleen een gunstig laadvermogen, maar ook een volledig gedigitaliseerd vrachtsysteem dat deel zal uitmaken van ‘the internet of things’. De volledige inhoud van de schuiven is gedigitaliseerd. Heeft de technieker een specifiek onderdeel nodig, dan zoekt die dat digitaal op, klikt het aan, en de bestelwagen geeft het automatisch vrij.

Kan ook zelf rijden

De concept biedt vanzelfsprekend ook een zelfrijmodus (niveau 4). VW zegt dat het accusets wil aanbieden met een opslagcapaciteit van 48 tot 111kWh voor een rijbereik van minstens 330 tot 550km. De in Hannover gepresenteerde concept wordt aangedreven door een elektromotor met 201pk en een begrensde topsnelheid van 160km. Aan boord is de kleinste accuset.

De I.D. Buzz zal naar verwachting in 2022 in productie gaan. Deze bestelwagenversie komt misschien al een jaartje eerder, in 2021.

Geef commentaar
comments by Disqus