Blits en snel: Mercedes A35 AMG

Bekijk 29 foto's
Door: BV 20-09-2018

Mercedes voegt een nieuw model toe aan het gamma van de A-Klasse (test hier). Dat is de AMG A35 4Matic. Die heeft een tweeliter viercilinder aan boord met 306pk en 400Nm. Het platform omvat nog een zeventrapsautomaat, integraalaandrijving en een gestuurde ophanging met AMG-tuning. De nieuwe variant, die je gerust als een ‘AMG light’ kan beschouwen, komt onder de A45 AMG en leent heel wat stijlelementen van de AMG-Line. Dat laatste zijn dan weer AMG-pakketten voor mensen die alléén voor de looks opteren, zonder de paardenkracht.

Gekend recept, gelikt resultaat

Ook zonder het persbericht erbij te nemen of de auto te zien, zouden we je kunnen vertellen dat deze variant voorzien is van sportief ogende accenten, waarbij er een glansrol is weggelegd voor beide bumpers, zijschorten, de achtervleugel, de grille en de velgen. En aan de binnenkant mag je je gegarandeerd verwachten aan specifiek stikwerk, badges, een sportstuurtje en meubilair dat je stevig beetneemt.

Remmen en accelereren

Stevig beetnemen is ook wat je van de remschijven mag verwachten. Die zijn vooraan 35cm groot en voorzien van vier zuigers voor een optimale bijtkracht terwijl achteraan ook nog steeds fors bemeten exemplaren met een diameter van 33cm zitten.

Natuurlijk wil iedereen ook weten hoe snel de A35 AMG is. De topsnelheid kan je voorspellen want die is begrensd op 250km/u. De sprinttijd naar 100km/u mag er ook wezen: slechts 4,7 seconden.

Geef commentaar
comments by Disqus