Mercedes G voor wie houdt van blauw. Véél blauw.

Bekijk 10 foto's
Door: BV 23-09-2018

Brabus maakte naam met het oppeppen van Mercedessen. Niet de minste overigens, want niet zelden is een AMG-versie slechts het startpunt. De veredelaar kan ook fijn werken. Het restaureert klassiekers, bijvoorbeeld. En als je wil, zit daar zelfs een modern aandrijfgeheel onder.

Nieuwe interieuraankleding

Het nieuwste project is geen van bovenstaande. Dat draait immers helemaal om de interieurafwerking. Iemand vond z’n nieuwe G-Klasse 63 AMG immers niet speciaal genoeg. Of op z’n minst niet blauw genoeg. En daarom heeft Brabus elke vierkante centimeter van de cabine in een blauwe bekleding gestoken. Alcantara, dat vooral gebruikt wordt voor de stoelen, en leder. Dat laatste vinden we onder meer tegen de middentunnel en de vloermatten. Ja, dat lees je goed - de vloermatten zijn in leder. De stiksels zijn lichtblauw.

Het dashboard, de deurpanelen, het stuurwiel en de dakhemel… niets ontsnapte de behandeling.

Hoe zat dat weer, die G-Klasse 63 AMG?

De G-Klasse met cijfertje 63 op de kofferklep heeft onder de kap een 4-liter V8 met een koppel turbo’s en wekt 577pk en 850Nm op. De nieuwe generatie heeft nog steeds de esthetische verfijning van een zeecontainer en is geen pluimgewicht, maar zet in deze uitvoering niettemin een honderdprint neer 4,5 tellen.

Geef commentaar
comments by Disqus