Porsche 911 Speedster heeft groen licht

Bekijk 7 foto's
Door: BV 02-10-2018

Eigenlijk twijfelde niemand eraan, maar nu is het in elk geval officieel: de 911 Speedster die Porsche aan het begin van de zomer toonde gaat in productie. 1.948 stuks zullen ervan worden gebouwd.

Op 8 juni 2019 onthulde Porsche deze 911 Speedster. Geen toeval want het was toen tot op de dag exact 70 jaar geleden dat de Porsche 356 ‘Nr 1’ Roadster op kenteken werd gezet. We willen wel even een gaatje prikken in die deskundig opgeblazen marketingballon door aan te stippen dat de eerste Speedster pas zes jaar later volgde, maar laat dat de pret vooral niet drukken. De 911 van de huidige generatie (991) zwaait binnenkort af, en dit hoort een daverend afscheid te zijn.

Niet altijd klassiek

Was de 911 Speedster enkele maanden geleden nog getooid in een nogal klassieke tenue vol retro-achtige details, dan tonen de nieuwe plaatjes een modernere creatie. Het verschil zit ‘m in de details. Deze rode tint verwijst naar de 911 Speedster van eind jaren tachtig. Welke richting je uitgaat, kies je zelf. De nieuwe 911 Speedster wordt immers leverbaar met het Heritage Design Pakket. Dat is ontworpen door Porsche Exclusive Manufaktur en geeft klanten nog een extra dosis personaliseringsmogelijkheden. Porsche geeft bovendien aan dat de Speedster het eerste model is waarop dit 'nostalgische' optiepakket verkrijgbaar zal zijn. Hiermee wordt de indruk gewekt dat er nog meer modellen zullen volgen.

Geef commentaar
comments by Disqus