Hyundai i30 N Option Concept laat het breed hangen

Bekijk 4 foto's
Door: BV 02-10-2018

Niets dan lof kreeg Hyundai voor z’n eerste ‘hot hatch’, de i30 N. Wie echter vindt dat die er te discreet uitziet, kan voortaan gaan shoppen in het nieuwe assortiment N-opties. Dat wordt voorgesteld op het Autosalon van Parijs.

25 speciale extra’s

Het i30 N-optieconcept bevat niet minder dan 25 extra componenten voor binnen- en buitenzijde. Er is bijvoorbeeld een koolstofvezel achtervleugel, een motorkap met luchtdoorstroomopeningen in hetzelfde kostbare materiaal, een uitlaatlijn met vier spruitstukken, en er zijn speciale 20-inch velgen met semi-slick-banden (ideaal voor trackdays). Aan de binnenzijde kan je dan weer gek doen met een stuurwiel in Alcantara, sierlijsten in carbon, sportpedalen…

Voor breed publiek

Hyundai is van mening dat de i30 N door de uitbreiding van het leveringsprogramma met een i30 N Line (zie hier) en de i30 N Option, bij meer mensen in de smaak zal vallen. Het recept hebben we alleszins al eerder gezien. Bij M van BMW bijvoorbeeld. Geen toeval, denken we, gezien BMW’s voormalige M-baas Albert Biermann door de Koreanen werd gestrikt om het N-submerk een richting te geven.

Geef commentaar
comments by Disqus