Een VW Kever van... 1 miljoen?!

Bekijk 6 foto's
Door: BV 05-10-2018

Dat de Volkswagen Kever een icoon is, hoeven we niemand te vertellen. De sympathiek ogende Duitsers oversteeg z’n nogal beladen ontstaansgeschiedenis en nestelde zich in het hart van heel wat autoliefhebbers. Niet voor niets is het één van de populairste oldtimers. Maar dan nog is een prijskaartje van 1 miljoen euro exorbitant, of niet?

Nog nieuw in de doos

Deze zwarte Kever werd in 1964 in Portland, Oregon (VS) gekocht door een man die Rudy Zvarich heette. Toen hij de auto ophaalde bij de dealer, reed hij ermee naar een opslagplaats van een vriend. Twee jaar later, in 1966, werd de auto naar een nieuwe opslagplaats gereden. Daar rustte de Kever tot 2014. Op de teller stonden niet eens 35km.

De auto werd donker gestald, waardoor de lak in een uitzonderlijk goede staat is. De originele ruitenwissers, wieldoppen en buitenspiegels zijn zelfs nooit gemonteerd. Ze zitten nog in de verpakking.

In 2014 overleed de man. De erfgenaam is nu op zoek naar een koper. Het Kevertje heeft inmiddels 40km op de teller. Of iemand al interesse getoond heeft voor de ooit zo democratisch geprijsde Kever is niet bekend.

Geef commentaar
comments by Disqus