Volkswagen T-Cross mag al buiten spelen

Bekijk 4 foto's
Door: BV 08-10-2018

De Volkswagen T-Roc zal niet lang de kleinste cross-over (kunnen we nog wel van een SUV spreken?) uit het aanbod van het merk zijn. De T-Cross zal binnenkort die rol waarnemen. Die zal het gamma cross-overs en SUVs van het merk, dat dan strekt van de Touareg, over de Tiguan en de T-Roc) compleet maken. Althans, voorlopig.

De T-Cross kregen we in 2016 voor het eerst te zien in conceptvorm op het Autosalon van Genève. Toen kleefde er ook nog Breeze achter de naam, omdat het een cabrio was. De productieversie heeft zoals verwacht een conventioneel dak.

VW T-Cross rijdt al rond

Nu de T-Cross zo goed als klaar is, ondergaat het model de cruciale wegtesten. En dat betekent onvermijdelijk dat hij gekiekt zal worden. Daarom heeft het merk alvast zelf beeld van het gecamoufleerde exemplaar vrijgegeven via z’n Braziliaanse tak. Die speelt Immers een grote rol in de ontwikkeling van de T-Cross. Zuid-Amerika wordt niet alleen een cruciale afzetmarkt, de productie voor een groot deel van de wereld zal in Brazilië gebeuren.

We krijgen meteen de afmetingen achter de kiezen: een lengte van 4,199m, een hoogte van 1,568m en een wielbasis van 2,651m (de T-Cross staat - alweer - op het MQB-onderstel).

In Zuid-Amerika zal een flexfuel (ethanol is er een populaire brandstof) centrale van 128 of 150pk voor de aandrijving zorgen. Bij ons zullen in elk geval meer bescheiden motoren mee de dienst uitmaken.

Geef commentaar
comments by Disqus