Skoda plaagt voor Rapid-opvolger

Vergroot foto
Door: BV 10-10-2018

Vorige week stond Skoda op het Autosalon van Parijs nog te blinken met de Vision RS-concept. Een heuse, conventionele vijfdeurs van het merk. En dat in een segment waarin de Tsjechen altijd al wat aparts deden. De Octavia is meer een conventionele berline dan een echte hatchback. En de Rapid Spaceback, heeft dan alweer wat van een break.

Opzij, opzij, opzij

Skoda heeft haast want het wil de productieversie van de nieuwe hatchback nog dit jaar onthullen. En daarom begint het nu al te plagen met de een nieuwe Spaceback. Inderdaad, de naam die van de Rapid komt, die het vaakst als conventionele vierdeurs over de toonbank gaat.

Niet op golf-onderstel

In plaats van het Golf-platform als basis te nemen, zal Skoda voor deze Spaceback het A0 MQB-platform adopteren. Dat is de kleinste variatie van de MQB-bodemgroep. In het verleden deed die al dienst voor de Skoda Fabia, al gaat het inmiddels om een compleet nieuwe versie van het platform.

Nieuwe stijltaal voor elke nieuwe Skoda

Je mag er van uitgaan dat de Spaceback de ontwerptaal van de Vision RS zal overnemen. Skoda wil de stijlelementen van dat model immers in z’n ganse gamma doortrekken.

Geef commentaar
comments by Disqus