Opel zet Adam, Karl en Cascada op dood spoor

Vergroot foto
Door: BV 10-10-2018

Opel heeft meer details vrijgegeven over het productoffensief dat samen met nieuwe baas PSA is uitgewerkt. Dat belooft acht nieuwe of vernieuwde modellen tussen het begin van 2019 en het einde van 2020.

Drie van de nieuwigheden voor die periode zijn compleet nieuwe productgeneraties. Het gaat om de Corsa, de opvolger van de Mokka X en de Vivaro. Telkens wordt een bij PSA ontwikkelde bodemgroep als basis gebruikt.

De Corsa van de zesde generatie en de Vivaro, die z’n structuur niet langer zal delen met de Renault Trafic, maar met de Citroën Jumpy en Peugeot Expert, komen in 2019. Een jaar later is het de beurt aan de Mokka X-opvolger. Die zal een centrale rol spelen in de doelstelling van Duitse merk om de verkoop van SUVs tegen 2020 uit te breiden van 25 naar 40%.

Ook geëlektrificeerde modellen

Tegen het einde van 2020 krijgen we ook vier geëlektrificeerde modellen achter de kiezen. Van de Corsa komt er een geheel elektrische uitvoering. Niet zo verwonderlijk, want die werd ook al aangekondigd voor de volgende Peugeot 208. Een plug-in-hybride van de Grandland X komt ook. Met eigenschappen die wellicht gelijkaardig zijn aan die van de stopcontacthybride van de Peugeot 3008. Beiden zullen tegen de zomer leverbaar zijn. Tegen 2024 moet een versie met elektrische ondersteuning in het gamma van elk model terug te vinden zijn.

De bijl

Tegelijk gaan er drie modellen voor de bijl. De fabrikant wil uitsluitend investeren in segmenten waarin de winstmarges en de volumes voldoende hoog zijn. Dat betekent het einde van de Adam, de Opel Karl en de Opel Cascada. Die krijgen geen opvolger meer. Hun productcyclus kunnen ze wel uitdoen. Wellicht blijven ze tot het einde van 2019.

80%

Opel wil met z’n nieuwe gamma 80% van het marktvolume van 2020 afdekken.

Geef commentaar
comments by Disqus