Elektrische Hyundai Kona rijdt verder dan Nissan Leaf

Vergroot foto
Door: BV 10-10-2018

Hyundai heeft al een elektrische versie van de Ioniq (details hier) in z’n leverprogramma. Daar komt binnenkort ook een elektrische variant van de compacte SUV Kona bij. Die veegt al meteen de vloer met de Nissan Leaf.

Tot 470km ver

De lithiumion accu van de Kona Electric krijgt een capaciteit van 64kWh. Dat is voldoende om de elektromotor 201pk en 394Nm op te laten wekken, wat ongetwijfeld lijdt tot prettige prestaties. De acceleratie naar 100km/u hoeft niet meer dan 7,6 tellen in beslag te nemen. Het betekent tegelijk ook dat het rijbereik tot wel 470km rijkt. De in de inleiding aangehaalde Japanner, die toch een beetje als referentie geldt, raakt niet verder dan 378km. Die z’n accu is slechts 40kWh groot. En z’n elektromotor is niet sterker dan 150pk.

Is de accu van de Kona Electric leeg dan zal die aan een snellader in minder dan een uur naar 80% te krijgen zijn. Aan een gewoon stopcontact kan dat oplopen tot meer dan 9 uur.

Hyundai zal ook een meer bescheiden variant van de Kona EV aanbieden. Slechts 135pk sterk en met een actieradius van 300km.

Te koop?

Wanneer de Kona EV op de Belgische markt wordt geïntroduceerd is nog niet geweten.

Geef commentaar
comments by Disqus