Morgan schrapt elektrische Threewheeler

Bekijk 8 foto's
Door: BV 12-10-2018

Morgan schrapt de plannen om een elektrische versie van de ThreeWheeler in productie te nemen. Die EV werd door de eigenzinnige Britse autobouwer in 2016 voorgesteld op het Autosalon van Genève. Dit jaar zou hij op de markt komen, maar de Britten zien er onverwacht van af.

Problemen met leverancier

Het bedrijf struikelt over problemen met de leverancier voor het elektrische systeem. Dat zou Frazer-Nash Energy Systems zijn. Maar dat blijkt niet in staat om ‘binnen de voorwaarden van het contract’ een kant-en-klare aandrijflijn te leveren. De details daarvan zijn niet bekend, maar de concept had in elk geval een 56pk sterke elektromotor en een lithium-ion-accu van 21kWh aan boord.

Morgan ontwikkelde ook chassis in carbon, waardoor de elektrische driewieler zelfs lichter was dan het conventioneel aangedreven model. Amper 500kg zette die op de weegschaal. Ondanks het bescheiden vermogen werd een acceleratietijd naar 100km/u in 9 tellen en een topsnelheid van meer dan 140km opgegeven.

De tegenslag betekent niet dat Morgan al z’n elektrische plannen opbergt. In een reactie aan Britse media liet het management weten dat het van oordeel is dat het bedrijf zelf meer know-how terzake moet opbouwen. Het zoekt daarvoor gespecialiseerd personeel.

Geef commentaar
comments by Disqus