Audi productplanning 2019 ligt op straat

Vergroot foto
Door: BV 13-10-2018

Enkele merken van de Volkswagen-groep stuurden hun kat naar het Autosalon van Parijs. Audi had gewoonweg teveel nieuws om weg te blijven. Je kon er onder meer naar de nieuwe Audi A1 Sportback, de Q3, A6 Avant, Q8 en e-tron gaan kijken.

Er viel dus veel te vertellen. Dit jaar komt er nog een opgefriste versie van de R8 bij. Die krijgen we de komende weken te zien. De Duitsers houden het momentum echter ook volgend jaar aan. Er zullen niet minder dan 11 nieuwigheden voorgesteld worden.

Nieuwe Audi A3 Sportback

De belangrijkste nieuwigheid is wellicht de komst van een nieuwe Audi A3 Sportback. Vanzelfsprekend gebaseerd op het MQB-platform en voorzien van viercilindermotoren met vermogens tussen 150 en 230pk. Later in 2019 is het de beurt aan een facelift voor de Audi A4 (sedan en break), evenals de van de Q7. Beide modellen zijn ongeveer in het midden van hun carrière.

Véél S- en RS-versies

Audi breidt het gamma van de A6 volgend jaar verder uit. Eerst met een A 6 Allroad op basis van de Avant, vervolgens met een S6 en RS6 Avant. Een wat hogere bodemvrijheid en meer plastic valt de eerste versie te beurt. De S-versies mogen zich dan weer verheugen op een 2,9l V6 TFSI met 450pk. De RS-uitvoering zal een achtcilinder met turbo onder de kap hebben. 4 liter groot en 605pk rijk. Dezelfde motoren mag je in de loop van volgend jaar ook verwachten in de S7 Sportback en de RS7 Sportback.

En dan… elektrisch

De Audi-fabriek in Vorst bij Brussel bouwt al sinds het einde van de zomer de elektrische cross-over van Audi. Maar de e-tron zal pas in 2019 z’n echte debuut beleven.

Geef commentaar
comments by Disqus