Sportiever: GTS van Porsche Panamera

Bekijk 9 foto's
Door: BV 16-10-2018

Extra smaakjes van de Porsche Panamera! De GTS en de GTS Sport Turismo.

Sportiviteit, dat is de rode draad bij de GTS. Niet dat het de snelste Panamera uit het gamma is. Die eer is weggelegd voor de Turbo-modellen (ofschoon inmiddels elk exemplaar een turbo heeft). De GTS perst uit de 4-liter V8 een vermogen van 460pk en ook nog eens 620Nm trekkracht. Dat is 19pk en 100Nm meer dan de vorige Panamera die die naam droeg.

Bijna 300km/u snel

Heb je genoeg ruimte dan haal je er bijna 300km/u mee. 292km/u om precies te zijn. En de 100, die passeert al na 4,1 tellen.

Specifieke aankleding

Om een beetje sportiever voor de dag te komen lakt Porsche een hoop koetswerkaccenten in het zwart. Aan de binnenkant is het geanodiseerd aluminium en Alcantara dat de dienst uitmaakt. Onderhuids is er vooral wat te doen met de ophanging: een speciale afstelling van de adaptieve luchtvering die de koets ook nog eens 10mm dichter tegen het asfalt legt. En er zijn in vergelijking met de instapversies grotere remschijven.

Wat moet dat kosten?

Porsche coördineert de lancering van een nieuw model altijd haarfijn met de lokale verdelers. Dat betekent dat je als je wil vandaag nog bij een verdeler binnen kan lopen en een exemplaar kan bestellen. Orderboeken geopend. Een prijs hoort daar onvermijdelijk ook bij. In ons land wordt dat € 142.513. Ter informatie: de ‘gewone’ Panamera is er vanaf € 93.871,80, maar een Turbo kost alweer gauw € 160.058,80. Er is dan ook nog een stopcontacthybride die nog duurder is.


Geef commentaar
comments by Disqus