Rinspeed MircoSNAP is piepkleine, zelfrijdende EV

Bekijk 2 foto's
Door: BV 18-10-2018

Rinspeed was een graag geziene gast op het Autosalon van Genève. De Zwitserse tuner die zichzelf heruitzond als consulting-, ontwikkelings- en prototypepartner voor de auto-industrie stelde daar immers elk jaar een concept tentoon. Niet zelden waren daar uitzinnige dingen bij. We denken spontaan aan een auto die langer en korter kon worden, doorzichtig was of zelfs kon duiken. De jongste jaren is het vooral ecomobiliteit die door de eigenwijze Zwitsers in de kijker wordt gezet. En dat gebeurt niet meer in Genève, maar op technologiebeurs CES in Las Vegas. De opening van dat evenement is nog drie maanden ver, maar een voorproefje van wat er dit jaar op het menu staat, kan er al af.

Verwisselbare capsules

Net als enkele automerken denkt Rinspeed dat platformen om elektrisch te rijden gerust een verwisselbaar koetswerk kunnen krijgen. Al helemaal wanneer ze autonoom zijn. Stuur- en pedalen kunnen het dan wel zonder fysieke link stellen, maar nòg beter is het wanneer ze helemaal niet voorzien moeten worden. Renault stelde onlangs een concept voor van een grotendeels autonome bestelauto die verschillende modules kon dragen en zelfs treintje kon rijden. Deze Rinspeed MicroSNAP speelt een soortgelijk deuntje, maar het is allemaal wat kleiner. Formaat Renault Twizy, om bij het merk met de Ruit te blijven.

Rinspeed een automerk?

Dat de elektrische revolutie een hoop nieuwe automerken zal opleveren, voel je tot in je tenen. Van initiatieven van conventionele automerken (Polestar van Volvo bijvoorbeeld) tot een niet aflatende stroom start-ups. Ditmaal denkt ook Rinspeed eraan. “Er wordt gesproken met investeerders en industriële partners”, klinkt het er. De SNAP moet dan ook bruikbaar zijn in een plejade aan omstandigheden. Personenvervoer, maar ook goederentransport en zelfs koerierdiensten. Op CES staat binnenkort zowel de elektrische basis als een aantal uitwisselbare modules te kijk.

Geef commentaar
comments by Disqus