Valhalla: de nieuwe super Aston-Martin?

Vergroot foto
Door: BV 22-10-2018

Bij de Vikings gingen gedode krijgers naar het Valhalla. Tenminste, voor zover ze een beetje eervol gestorven waren. Liefst door op het slagveld zo veel mogelijk tegenstanders mee te nemen. Dat Beloofde Land uit de Noorse mythologie zou wel eens de naam kunnen worden voor de nieuwe super-Aston Martin.

Aston Martin Valhalla

De autofabrikant vroeg op 12 oktober van dit jaar de rechten aan op die naam. Wellicht overwegen de Britten om die te kleven op de supercar die het momenteel Project 003 noemt. Die moet de Valkyrie opvolgen. Alweer een naam die uit de Noorse mythes stamt. Koenigsegg gebruikt ook graag namen uit het bewogen Viking-verleden. Zo zou de volgende creatie van dat merk Ragnarok heten. Zo noemden de Noren ruwweg een millennium geleden het voorspelde einde van de wereld.

Hybride

Veel is er over de 003 niet geweten. De schets bij dit artikel is het enige w at we er al van te zien kregen en veel uitsluitsel biedt die niet. Over de aandrijf circuleren enkele hardnekkige geruchten. Een V6 met compressor, bijgestaan door een elektrisch systeem. Een hybride dus. Hij moet de strijd kunnen aanbinden met de Ferrari LaFerrari en de Porsche 918 Spyder. Twee modellen die inmiddels al een tijdje op de markt zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus