Hoe ziet de Bentley van de toekomst eruit?

Bekijk 6 foto's
Door: BV 25-10-2018

Eigenlijk is de auto van de toekomst tekenen een nutteloze bezigheid. Het wordt al gepoogd zolang de automobiel er is, en het is nog geen enkele keer juist gebleken. Of zelfs nog maar in de buurt. Maar het is wel leuk. Daarom werd aan 24 studenten van The Royal College of Art in London gevraagd hoe zij zich een Bentley (of op z’n minst Britse luxe) in 2050 voorstelden. Ze werden daarin bijgestaan door de leerkrachten. Er waren 24 deelnemers, maar uiteindelijk krijgen we er slechts 4 van te zien.

Eunji Choi bedacht “Elegant Autonomy”. Inderdaad een zelfrijdend voertuig, dat op vlak van vormgeving zowel inspiratie lijkt te onttrekken aan luxejachten als aan piano’s. Ene Jack Watson bedacht ‘Stratospheric Grand Touring’. Dat is een traanvormige capsule op poten. Rijden doet die niet - ze verplaatst zich door de lucht. En dat betekent volgens de bedenker meteen dat je thuis eender waar kan zijn.

Kate NamGoong bedacht ‘Material Humanity’. Het is de creatie die het meest lijkt op een klassieke auto. Daar is een reden voor: het is namelijk een relatief klassieke auto. Met een verbrandingsmotor en al. Want volgens NamGoong is het best mogelijk dat een auto met een conventionele aandrijving een echt luxeding wordt waarvan de exkies vervaardigde onderdelen met plezier worden getoond aan de buitenwereld. Precies zoals dat nu eigenlijk met luxehorloges het geval is.

Tenslotte is er de creatie van Irene Chiu ‘ Luxury Soundscapes’. Die focust zich geheel op de cabine. Dat moet een plek worden die rust, veiligheid en geborgenheid uitstraalt.

Geef commentaar
comments by Disqus