Porsche weer de snelste op ‘de ring’

Bekijk 2 foto's
Door: BV 02-11-2018

Ja, de Nürburgring, natuurlijk. Welke anders. De Porsche 911 GT2 RS was er eventjes de snelste straatlegale auto. Tot Lamborghini er de Aventador SVJ op losliet. Weg record. Maar Porsche slaat weer terug.

Porsche wil en zal zoveel mogelijk Ring-records op z'n naam hebben staan. Althans, daar heeft het alle schijn van. Zelfs al was een record al lang en breed binnen, en durfde geen andere partij zich er nog aan te wagen, dan kunnen de Zuffenhausers het niet laten het zelf aan te scherpen met iets snellers. Zo reed de hypermoderne 919 Hybrid Evo onlangs de 35 jaar oude tijd van de Porsche 956 C uit de boeken.

Obsessief

Geen record lijkt meer veilig. Zelfs dat van een concerngenoot als Lamborghini, zo blijkt. De Duitsers gunnen het niemand anders. Het begint een beetje op een obsessie te lijken. Genant, zou je bijna kunnen zeggen.

De Aventador SVJ ging nog eens 2,27 seconden sneller over het 20,8km lange circuit dan de 911 GT2. Om dat terug af te snoepen liet Porsche een exemplaar van de GT2 RS onder handen nemen door Mantley-Racing, MR afgekort. En die gedaante doet die het weer 4 tellen sneller dan de Lambo. Een rondje nam slechts 6:40,3 in beslag.

Vals spelen

Tja, die GT2 RS MR, mag wel de openbare weg op, maar hij heeft een speciaal op de Ring gesneden aërodynamica en onderstel. En de nummerplaat ten spijt - hij is vooral bedoeld voor clubraces en trackdays.

Manthey-Racing, tenslotte, daar klopt Porsche niet zomaar bij aan. Het bedrijf is gevestigd in Meuspath. Vlakbij de Nürburgring. Porsche heeft er 51% van de aandelen in handen.

Geef commentaar
comments by Disqus