Aston Martin DBS 59 weet wie z’n grootvader is

Bekijk 7 foto's
Door: BV 02-11-2018

Eigenlijk is de DBS Superleggera nog niet koud. En toch stellen de Britten er nu al een gelimiteerde uitvoering van voor. DBS 59. Een hommage aan de DBR1 die in 1959 de 24-uurs-race van Le Mans won.

Eerbetoon

Vijf jaar geleden bracht het bedrijf ook al eens een eerbetoon. Dat was de CC100 Speedster Concept. Een studiemodel dat het origineel op moderne wijze herinterpreteerde. De DBS 59 doet dat niet. Een reeks oppervlakkige wijzigingen, veel verder gaat het niet. Onder de kap wordt bijvoorbeeld niets gewijzigd. Daar is het nog steeds een 725pk en 900Nm sterke V12 die de dienst uit maakt en de Engelse sportwagen in 3,4 tellen voorbij de 100 stuwt, desgewenst tot aan een top van niet minder dan 338km/u. Bij de wielen verandert er wel één en ander. De velgen zijn exclusief en gedipt in een gouden accentkleur (hallo, China?) die ook elders nog wel eens terugkomt maar op het origineel nergens terug te vinden was. Achter de velgen huist overigens een krachtiger reminstallatie. Dat werd wel aangepakt.

Historisch verantwoord

Op de vleugjes goud links en rechts na, is het specifieke interieur dat door het maatatelier van Aston Martin wordt voorzien én de lakkleur het grootste verschil. Alle 24 exemplaren van het model zullen in het historisch verantwoorde Aston Martin Racing Green gespoten worden.

Bestellingen neemt het bedrijf vanaf nu aan. Een prijs hebben we helaas niet kunnen bemachtigen.

Geef commentaar
comments by Disqus