Toyota Tundra kan beter tegen vuur dan water

Vergroot foto
Door: BV 17-11-2018

De verschroeiende bosbranden in de Amerikaanse staat Californië domineerden de afgelopen tijd niet alleen het nationale nieuws, maar konden ook internationaal op veel aandacht rekenen. Het zijn er de dodelijkste uit de geschiedenis. Er is gelukkig niet alleen drama, er zijn ook verhalen die zich in positieve zin laten opmerken. Het verhaal van verpleger Allyn Pierce bijvoorbeeld. Die bracht zijn patiënten in veiligheid, door niet één keer, maar twee keer de gevarenzone te trotseren. Hij deed dat in z’n Toyota Tundra. En dat hij daarbij dicht bij het gevaar kwam, mag blijken uit de foto van z’n pick-up.

Vurige rit

De Tundra kan, aan de zwartgeblakerde verf en de gesmolten buitenspiegel te zien, beter tegen de hitte dan tegen het water. Amper twee jaar geleden moest Toyota in de VS nog z’n klanten vergoeden (zonder een fout te erkennen) voor abnormaal roest. Onder meer aan de Toyota Tundra.

Gratis vervanging

Het Japanse bedrijf sloeg toen geen al te best figuur. Ditmaal pakt Toyota USA het slimmer aan. Allyn Pierce gooide de foto van z’n gegrilde Tundra op Instagram. Die kon op veel aandacht rekenen. Onder meer van The New York Times. Toyota zag het ook en bood hem spontaan een nieuwe Tundra aan.

Geef commentaar
comments by Disqus