Dit is de Elon Muskos

Vergroot foto
Door: BV 23-12-2018

Canada viert z’n 150ste verjaardag. Je zou denken dat dat helemaal niets met Elon Musk te maken heeft, maar dat is buiten het internet gerekend.

150 jaar Canada

In het kader van de verjaardag van het immense land werden immers een reeks kunstwerken bijeengebracht. Na de viering kwam één ervan terecht in het stadje Yellowknife. Het is een soort prehistorische muskusos. De stad kwam vervolgens op het lumineuze idee om internet een wedstrijd te organiseren om het ding een naam te geven. En toen liep het eigenlijk helemaal fout.

Suggesties insturen via internet

De suggesties van de doorgaans erg nuchtere Canadezen waren niet fout. Het begon nog behoorlijk met Me’die’ah. Dat is Inuit voor ‘hij met baard’. Ethel werd ook gesuggereerd, naar de eerste vrouw van Inheemse afkomst die in het Canadese parlement zetelde. Maar geen van beide werd gekozen. Er was meer aandacht voor ‘Musky McMuskoxface’. Het meest stemmen haalde echter de naam 'Elon Muskox'. Een, ahum, eerbetoon aan de pionier van elektrische voertuigen.

Elon Muskox

Of de stad er uiteindelijk ook gelukkig mee is, is niet geweten. Maar het zet in elk geval door. Het ding zal effectief Elon Muskox worden gedoopt. Yellowknife hoopt dat het een soort van toeristische attractie wordt. Het probeerde ook Elon Musk al te betrekken. Onder meer door er een tweet naar te sturen. Maar momenteel is onduidelijk of de topman die überhaupt al gezien heeft. OF dat hij er oren naar heeft. In elk geval reageerde de veelbesproken topman van Tesla, SpaceX en The Boring Company nog niet. Yellowknife wil hem graag uitnodigen voor een officiële inhulling, maar of hij daarop zal ingaan is verre van waarschijnlijk.

Geef commentaar
comments by Disqus