Elon Musk opent hogesnelheidstunnel

Bekijk 2 foto's
Door: BV 20-12-2018

Elon Musk mag zichzelf tegenwoordig niet meer de voorzitter van de raad van bestuur bij Tesla noemen, maar dat betekent niet dat hij plots een gebrek heeft aan functies. Hij heeft niet alleen de dagelijkse leiding bij Tesla, maar hij werkt ook nog met SpaceX en The Boring Company. Dat laatste bedrijf werkt aan de fameuze hyperloop. Een supersnelle versie van een metro zeg maar.

€ 5 miljoen per kilometer

The Boring Company stelt zich niet alleen origineel op wanneer het op het transportmiddel (een soort van capsules) aankomt, maar het ontwikkelde ook een innovatieve, goedkopere manier om tunnels te bouwen. Musk is immers van mening dat wereldsteden hun mobiliteitsoplossingen onder de grond moeten steken, willen ze niet helemaal dichtslibben. Openbaar vervoer moet onder de grond. De straat… daar verkoopt hij Tesla’s voor.

Onderzoekstunnel

De eerste tunnel is amper 1,8km lang en ligt onder Hawthorne, een deelgemeente van L.A. Hij verbindt ongeveer SpaceX met The Boring Company en is bedoeld voor onderzoek. Het is de bedoeling dat passagiers er ooit met snelheden van meer dan 200km/u doorsuizen, zogezegd in alle comfort. Momenteel is 80km/u zo ongeveer het maximum en moet het aan boord van een Tesla. Dat gaat gepaard met nogal wat gehobbel en lawaai. Er moet nu eenmaal nog verder ontwikkeld worden. Deadlines over belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van het transportsysteem wil niemand er kwijt. Musk allerminst. Die heeft z’n vingers al een paar keer aan te ambitieuze doelstellingen gebrand.

Geef commentaar
comments by Disqus