Software-update: Tesla aan het haardvuur

Vergroot foto
Door: BV 23-12-2018

Tesla rolt een nieuwe versie van z’n software (2018.48.12.1) uit. Daarin zitten weerom enkele updates die vooral deze winter van pas kunnen komen. Zo kunnen Tesla’s die uitgerust zijn met zetel- of stuurverwarming voortaan vanop afstand opgewarmd worden. Je hebt daarvoor app-versie 3.8.0 of nieuwer nodig. In de Tesla Model 3 kan je de klimaatcontrole nu ook aan laten staan nadat je je auto hebt verlaten. Tenminste, tot je nog 20% van de batterij over hebt. Want dan vindt Tesla het welletjes. Je moet immers nog tot bij een laadpaal geraken.

Onnodig, maar wel leuk?

De update omvat ook weer enkele zaken in de categorie onnodig, maar wel leuk. Zogeheten ‘Easter Eggs’ of verborgen features, alhoewel die term stilaan niet meer past. De Tesla heeft nu al een heel menu met zo van die grapjes. Dat laatste is echt wel het woord. Er komt een racespelletje bij, maar ook een functie die ‘Emissions Test Mode’ heet. Een scheetmodus, zeg maar.

Hoe zit het met je uitlaat?

Natuurlijk steekt Tesla de draak met de uitlaatgasperikelen van sommige andere merken. Het gebeurt niet op de meest volwassen manier. De functie stelt wie de auto bedient immers in staat om een aantal geluiden vanuit een bepaalde hoek in de auto af te spelen. De afbeelding wellicht wel duidelijk om welk soort van geluiden het gaat.

Romance Mode

Bijna haaks daarop staat de ‘Romance Mode’. Dat is voor romantische zielen die liever aan een knetterend houtvuur in elkaars ogen kijken, maar per ongeluk in een Tesla blijken te zitten. Het merk lost dat op door precies dat op het grote centrale display te tonen. Een filmpje daarvan hebben we op de Auto55-Instagram gezet.

Geef commentaar
comments by Disqus