Is deze, ahum, Aventador eerbetoon of parodie?

Bekijk 6 foto's
Door: BV 25-12-2018

Het wordt misschien een beetje een thema op deze kerstdag: replica’s. Je krijgt in elk geval niet alleen deze Pontiac GTO achter de kiezen. Ja, we gaan er niet eens van uit dat je zelfs maar voor één seconde dacht dat een Lamborghini was. Het is zelfs geen overtuigende namaak-Lamborghini. Zoals deze Diablo, waar je tenminste tweemaal naar moest kijken.

Beter slecht gekopieerd dan niet geprobeerd?

De hoekige lijnen van de tweezitter uit Sant’Agata Bolognese zijn niet zo makkelijk te transplanteren op een andere koets. En al helemaal niet op één die geen twaalfcilinder achter de voorwielen heeft liggen, maar een achtcilinder in de neus heeft zitten. Dat levert onoverkomelijke problemen op met de verhoudingen van het ding. De knutselaar loste het probleem van de twaalfcilinder wel op hilarische wijze op. Er zit niet alleen een namaak-motorafdekking, maar ook de specificaties staan erbij. Alsof Lamborghini het ooit nodig zou vinden om die cijfertjes op een auto te kleven. De middenconsole aapt ook die van den Aventador na. Van ver, zo ongeveer.

V8 onder de kap

De achtcilinder van de GTO levert de achterwielen in principe 405pk. Niet slecht. En tegelijk lang niet goed genoeg om in minder dan 3 tellen naar 100km/u te sprinten. 8 zingende cilinders klinken ook niet zoals er 12 klinken.

Kortom, er zit één en ander scheef. Maar hij kost dan ook slechts een fractie van het origineel. Op Craigslist wordt er $ 22.500 voor gevraagd. Je weet maar nooit - misschien ziet iemand er de lol wel van in.

Geef commentaar
comments by Disqus