Koop 1 van 3 bestaande Porsche 924 Shooting Brakes

Bekijk 3 foto's
Door: BV 07-01-2019

Een Porsche 924 is niet meteen wat je een onbetaalbare klassieker zou noemen. Hij is verre van z’n gewicht in goud waard. Er zijn al exemplaren te vinden voor minder dan € 3.000. Maar dit is natuurlijk geen gewone 924. Het is een shooting brake. Daar zijn er niet meer dan 3 van gemaakt.

Een echte shooting brake

De conversie gebeurde in 1986, toen de auto al 10 jaar oud was. Toen een shooting brake nog maar twee deuren had. Niet vier, zoals die marketingafkooksels van tegenwoordig. DP Motorsport deed de ombouw, getuige het logo op het stuurwiel. Daardoor ging deze 924 van een 2+2 naar een heuse vijfzitter.

Veel van de 924 Turbo

Tegelijk kreeg de auto een aantal upgrades. Hij werd mechanisch opgewaardeerd naar een 924 Turbo. Daarbij lijken kosten noch moeite te zijn gespaard, zodat niet alleen de motor, maar ook de aandrijlflijn, ophanging en versnellingsbak werden aangepast. Hij kreeg toen ook de ietwat ongelukkige naam '924 Turbo Cargo'. Hij rust inmiddels ook op Fuchs-velgen die vooral van de 911-reeks bekend zijn.

Te koop op eBay

De jongste jaren, zo zegt de eigenaar op eBay, zijn al die componenten nog eens gerestaureerd. Het is veeleer de leeftijd, dan de kilometer stand die dat noodzakelijk maakte. Er staan immers minder dan 130.000km op de teller. En er wordt vanzelfsprekend beweerd dat die kilometerstand authentiek is. Onder meer de lichten, remmen en banden kwalificeren als nagelnieuw. De vraagprijs van dit uitstekend rijdende exemplaar is een tienvoud van wat een belabberde Porsche 924 je kost. Er wordt € 33.182 voor gevraagd. Maar dan heb je natuurlijk wel wat speciaals.

Geef commentaar
comments by Disqus