BMW tekent lichtgewicht camper voor The North Face

Bekijk 5 foto's
Door: BV 08-01-2019

Er zijn zo van die websites die beweren dat de GINA Light Vision, door BMW voorgesteld in 2008 een ‘vergeten concept’ is. Dat was een studiemodel dat het lijnenspel voor een Z4-opvolger testte en gebruik maakte van een frame waarover stof was gespannen in plaats van een conventioneel koetswerk. Dat spaarde vanzelfsprekend een hoop gewicht uit.

Maar terwijl sommigen die concept blijkbaar al vergeten waren, lag die bij BMW zelf nog fris in het geheugen. De in Los Angeles gevestigde designafdeling van het merk - Designworks - gebruikte hetzelfde principe immers om voor outdoormerk The North Face een innovatieve camper te ontwikkelen.

Nanotechnologie

De Futurlight-camper wordt gek genoeg voorgesteld op de CES in Las Vegas. Dat is een elektronicabeurs. Er moest dus in het persbericht behoorlijk geëmmerd worden over het technologische wonder dat de stof is waaruit de overkapping is opgemaakt. Een nano-weefproces zorgt ervoor dat de stof luchtdoorlatend kan zijn, maar toch waterdicht blijft. Ook wanneer die lang aan slecht weer wordt blootgesteld. Elektronica heeft de camper zelf voor zover we kunnen opmaken niet aan boord.

Het was de bedoeling van The Norh Face om een functionele, minimalistische lichtgewicht camper te laten tekenen. Het gaat vanzelfsprekend ook om een concept. Over productieplannen heerst onduidelijkheid. The North Face lijkt aan te kondigen dat het product eind 2019 in de catalogus zal opgenomen worden, maar wie de communicatie nauwkeurig leest, merkt dat het eigenlijk alleen over de stof gaat. Deze camper blijft wellicht steken in het conceptstadium.

Geef commentaar
comments by Disqus