Carlos Ghosn nu ook buiten bij Renault

Bekijk 2 foto's
Door: BV 24-01-2019

Op de bestuursvergadering van Renault werd besloten om topman Carlos Ghosn af te zetten. De voormalige topman van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi wordt ervan beticht met z’n handen in de kas te hebben gezeten. Hij zou zo’n € 80 miljoen aan inkomen niet hebben gerapporteerd.

Ghosn afgezet bij Renault

De kleine Braziliaan die ooit op handen werd gedragen als redder van Nissan, zit in een Japanse cel in afwachting van een proces. Eerder werd hij al afgezet als topman van Mitsubishi en Nissan. Renault was de enige die achter z’n topman bleef staan. Tot nu.

Niet één, maar twee nieuwe bazen

Thierry Bollore

Het bestuur besliste om Alain Bolloré aan te stellen tot CEO van het Renault. Die man was al de nummer 2 bij Renault en fungeerde reeds als topman sinds de arrestatie van Ghosn. Jean-Dominique Senard, de voormalige topman van Michelin, wordt gebombardeerd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Renault ziet het schijnbaar niet zitten om beide functies nog eens in handen van dezelfde persoon te geven.

Wie doet wat bij Renault en de Alliantie?

Bolloré moet zich als CEO vanzelfsprekend bezighouden met het roerwerk bij het Franse merk. De relatie met de andere merken van de alliantie, is voor hem geen bekommernis meer. Door dat bij tijden wilde water (Renault is voorstander van een fusie, Nissan absoluut niet) moet Senard een koers plotten.

Geef commentaar
comments by Disqus