Brussel vormt E40 en A12 om tot ‘stadsboulevard’

Vergroot foto
Door: BV 08-02-2019

De E40 en A12 worden dagelijks door 75.000 mensen gebruikt om Brussel binnen te rijden. Op het grondgebied van Brussel liggen twee stukken autostrade, beiden met een maximumsnelheid van 120km/u. Tot volgende week. Dan worden ze omgevormd tot ‘stadsboulevard’. Het aantal rijstroken omlaag en de snelheidslimiet zal zakken naar 50km/u. Dat heeft Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) beslist.

Files ja, maar dan buiten Brussel

De E40 die aan de zuidkant de stad inloop zal in de richting van het centrum twee rijstroken prijsgeven. Momenteel telt de verkeersader zes rijstroken. Dat worden er vier. De A12 die aan de Noordkant de stad in loopt, zal na de kruising met de Brusselse Ring beperkt worden van drie naar twee rijstroken (in beide richtingen). Het is de bedoeling om de files uit de hoofdstad te houden.

Je kan de tram nemen

Het statuut van de snelwegen wordt vrijwel meteen aangepast. De uitvoering van de plannen volgt in het voorjaar. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) zegt dat de snelwegen ‘littekens op Brussel’ zijn. Aan de noordzijde (bij de A12) komt een grote overstapparking. Daar zal je je auto kunnen achterlaten om de tram te nemen.

Geef commentaar
comments by Disqus