Setra (van Mercedes) maakt de mooiste kalender van het jaar

Bekijk 12 foto's
Door: BV 08-02-2019

Het is voor grote bedrijven verre van ongebruikelijk om bij elk nieuw jaar een kalender uit te brengen. In ‘mobiliteit’ is het alvast schering en inslag. De meeste automerken, vrachtwagen- en busfabrikanten en motormerken hebben zo’n kalender. Die van bandenmerk Pirelli is zelfs beroemd, vooral omdat er kunstig met naakt wordt omgesprongen.

12 unieke, sfeervolle beelden

Daimler-dochterbedrijf Setra, dat bussen maakt, is geen uitzondering op bovenstaande regel. Dat bedacht voor het komende jaar een kalender die 12 kleuren uit de catalogus van het bedrijf uitlicht. Die twaalf kleuren begeleiden je door het jaar. Dat begint met oranje, wordt even fel geel in mei, en kiest in de maand december bijvoorbeeld voor rood. Een hint, zo zeggen ze daar toch, naar het pak van de kerstman. Elk plaatje is overwegend monochroom, en de bus wordt er op een subtiele manier in geïntegreerd.

Krachtig en genuanceerd

Het resultaat is geen dertien-in-een-dozijn kalender. Dat vinden tenminste de juryleden van de Gregor Calendar Award 2019. Die gingen door meer dan 700 kalenders en besloten dat die van Setra de beste was. Ze omschreven het design als ‘krachtig en tegelijk erg genuanceerd’. De Minister van Handel en Werk van deelstaat Badem-Wuettemberg werd opgetrommeld om de prijs uit reiken. Setra doet het overigens vaak goed in die wedstrijd. Het bedrijf kreeg eerder al drie keer een bronzen en één keer een zilveren medaille.

Geef commentaar
comments by Disqus