Vision iV: wordt dit de eerste elektrische Skoda?

Bekijk 2 foto's
Door: BV 13-02-2019

Op het Autosalon van Genève kan je voor het eerst de Skoda Kamiq bewonderen. Maar de ambitieuze Tsjechen brengen niet alleen dat nieuwtje mee naar Zwitserland. De stijlafdeling heeft ook nog een concept car bedacht. Die heet Vision iV en is een dynamisch gelijnde coupé die voor z’n aandrijving alleen naar het stopcontact kijkt. Hij is gebaseerd op het MEB-platform van de VW Group. Dat zal onder zo ongeveer elke nieuwe elektrische auto van het bedrijf zitten.

Waarvoor dient die grote grille?

De Vision iV heeft in elk geval atletische proporties. Een aflopende daklijn, uitlopende wielkasten en grote 22-duimers brengen die teweeg. Frameloze deuren, scherpe lijnen, camera’s in plaats van achteruitkijkspiegels… eigenlijk zijn er minder concept cars te vinden die die dingen niét hebben, dan wel.

Of de elektrische auto’s van VW überhaupt een grille nodig hebben, is niet zeker. Maar Skoda voorziet hem toch. Hij is zelfs breder dan voorheen. Want als je de lichtunits slanker maakt, moet je natuurlijk die voorkant met iets anders vullen. Achteraan zien we dan weer achterlichten met een kristaleffect en een diffuser.

Komt er een productieversie?

Of de Vision iV de voorbode is van een productiemodel? Wie weet? Skoda zegt alleen dat het tegen 2022 meer dan 10 geëlektrificeerde modellen zal voorstellen (daarin zitten dus ook hybrides of plugin-hybrides op basis van bestaande modellijnen). De eerste elektrische Skoda zal wellicht op een breder publiek mikken, maar wat aangelengde stijlelementen van deze Vision iV in z’n recept opnemen.

Geef commentaar
comments by Disqus