Oude VW-bus kopen? Deze handelaar heeft er 55 te koop!

Bekijk 3 foto's
Door: BV 22-02-2019

Het hoeft niet altijd een schuurvondst te zijn. Ditmaal is het een veldvonst. Uit Canada. Daar biedt een handelaar in één keer liefst 55 klassieke VW-busjes te koop aan.

Auto’s conserveren niet goed in een veld

Nu kan je in een schuur soms nog wel een opvallend goede auto vinden - vaak recht evenredig met de staat van het bouwsel -, maar in een veld? Daar ziet een auto af. De T1’s en T2’s die worden aangeboden zijn dan ook niet echt in concoursstaat. Maar bij de advertentie wordt gezegd dat ze nog prima te restaureren zijn. Wellicht is dat met een korrel zout te nemen.

De Canadese verkoper wil liever alleen écht geïnteresseerden over de vloer. Even komen kijken, maar niet kopen? Dat kost je dan $ 500. Gewoon omdat je zijn tijd hebt verprutst. Je moet overigens ook niet gaan kiezen. Ze gaan allemaal samen de deur uit. Prijs: $ 350.000 in het totaal. Of minder dan $ 6.500 per stuk. En als je het op die laatste manier bekijkt, is het een koopje. Een goed gerestaureerd hippiebusje kost immers al snel tussen de 60.000 en 100.000 euro.

Betalen en meteen meenemen graag

Wie naar Canada afreist, plundert best niet alleen z’n bankrekening. Je mag ook meteen een batterij takelwagens huren. Want kopen is meenemen, zo klinkt het. Meteen. Ze zullen in de weg staan.

Geef commentaar
comments by Disqus