Spyder van Lamborghini Huracan Evo

Bekijk 25 foto's
Door: BV 26-02-2019

Eerder dit jaar onthulde Lamborghini de opgefriste Huracan. Voor die gelegenheid werden er geen letters en cijfers meer achter de naam gekleefd. Hij heet gewoon Huracan Evo. En nu is daarvan ook een Spyder.

In 17 seconden open

Het vaste dak is vervangen door een elektrohydraulisch bediende soft-top die in 17 tellen opent of sluit. Dat kan bij snelheden tot 50km/u. De achterruit kan apart geopend worden. In open toestand doet die dienst als windvanger, maar ook met het dak dicht kan je die gebruiken om meer motorgeluid naar je oren te leiden.

Nauwelijks trager dan coupé

Net als bij de coupé is de atmosferische 5,2l V10 zo afgesteld dat hij 640pk en 600Nm levert. Droog aan de haak weegt hij 1.542kg, wat betekent dat elk paard maar 2,41kg moet torsen. 100 haalt hij dan ook al na 3,1 seconden. De top? 325km/u. De Spyder geeft in de sprint dus 2 tienden toe op z’n gesloten evenknie.

Sneller dankzij rekendoos

Deze Spyder wordt voorgereden in een vierlagig groen en staat op nieuwe 20-duims lichtmetalen velgen. De computer moeit zich voortaan met elk aspect van het weggedrag. Achterwielbesturing, koppelverdeling, tractiecontrole en actieve ophanging vormen één geheel en worden samen aangestuurd voor een optimale efficiëntie.

Op het Europese vasteland kost het model € 202.437. Zonder belastingen weliswaar. Net als de meeste andere nieuwigheden die dezer dagen worden aangekondigd, zal hij voor het eerst te zien zijn op het Autosalon van Genève.

Geef commentaar
comments by Disqus