Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

Bekijk 8 foto's
Door: BV 04-03-2019

Mulliner, dat is de afdeling die zich bij Bentley over de speciale verzoeken ontfermd, heeft een speciale editie van de nieuwe Continental GT bedacht. Voluit heet die Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner. Vanaf morgen staat die op het Autosalon van Genève. Inspiratie komt van de historische Bentley ‘Blower’ Le Mans raceauto.

100 stukjes

Elk van de 100 exemplaren die Mulliner met de hand zal afwerken, heeft een houten inzetstuk aan boord dat afkomstig is van de echte Le Mans-racer. Het stuk wordt in hars verzegeld en ingebouwd in het middelste venstertje van het draaiende display. Het wordt door twee tellertjes geflankeerd.

Alleen groen is écht

Wie ‘m hebben wil, kan kiezen tussen een interieur in groen of zwart. Bentley zegt dat het leder wat meer glanst dan bij de andere versies het geval is. Een referentie naar het leder van weleer, dat anders werd gelooid dan momenteel het geval is. De middenconsole is voorzien van een gedraaid aluminium paneel dat in de jaren 20 en 30 van vorige eeuw een populaire afwerking was voor racewagens. Tegenwoordig wordt het gekozen voor z’n esthetische kenmerken, maar destijds nam men het eenvoudigweg omdat het minder licht reflecteerde. In het interieur zit tenslotte nog een specifieke Jaeger wijzerplaat en zijn de afstelknopjes voor de verluchtingsroosters verguld.

Aan de buitenzijde heb je weerom de keuze tussen groen en zwart (zolang dat overeen komt met de kleur die je voor het interieur aanstipt). Er zijn nogal wat No.9-badges aangebracht en je kan natuurlijk ook niet om de grille heen. Deze Continental GT rust op een set van 21-duimers, en wordt steevast geleverd met een koetswerkkit in carbon.

Geen extra vermogen

De aandrijflijn verschilt niet van de andere Continental GT-modellen. Het is een 6-liter W12 met 626pk. Die stelt de luxueuze reiswagen in staat om naar 100km/u te snellen in 3,6 tellen en desnoods door te stomen naar 333km/u.

Geef commentaar
comments by Disqus