Engelberg Concept bewijst: Mitsubishi werkt aan volgende Outlander

Bekijk 21 foto's
Door: BV 05-03-2019

Mitsubishi stelt op het Autosalon van Genève een concept car voor die genoemd is naar een bekend Zwister ski-oord: Engelberg. Het is een goede zaak dat het model niet in België in première gaat, anders hadden ze hem misschien Kemmelberg moeten noemen.

Geblokte stijl

Het Japanse merk rangeerde inmiddels de Pajero uit. Maar aan deze geblokte concept te zien, blijft de off-road microbe toch een beetje kriebelen. Want het model is merkbaar stoerder dan de Mitsubishi Outlander. En toch zou hij weleens een blik kunnen bieden op hoe die opvolger eruit zal zien. Die SUV staat sinds 2012 in de catalogus en hoewel hij al eens grondig onder handen werd genomen, moet er nu toch ernstig werk gemaakt worden van een opvolger.

De aandrijflijn van de Engelberg Concept gebruikt in elk geval die van de Outlander PHEV (zie test hier) als basis. Een 2,4l benzinemotor wordt er gecombineerd met een elektromotor. De accu is hier weer een beetje groter. Daardoor kan hij 70km afleggen voor de benzinemotor zich moet moeien. Rij je zowel de accu als de brandstoftank leeg, dan kom je 700km ver.

X

Mitsubishi lijkt inmiddels bijna net zo gefascineerd door de letter X als zeevaarders en piraten een paar honderd jaar geleden. Die letter bepaalt hoe de grille, de slanke koplampen, achterlichten en zelfs de plooilijnen op de flanken eruit zien. De concept moet het stellen zonder traditionele deurgrepen of spiegels. De skikoffer op het dak kreeg ook een experimenteel uiterlijk en er zijn extra lichten in verwerkt. Dat ziet er avontuurlijker uit.

Aan de binnenkant vind je drie zetelrijen, bekleed met wit leder en gehuld in blauw sfeerlicht. Het dashboard heeft een strak ontwerp met digitale meters en een tabletachtig infotainmentsysteem.

Geef commentaar
comments by Disqus