Porsche wil BMW 8-concurrent

Vergroot foto
Door: BV 15-03-2019

Natuurlijk onderzoekt Porsche altijd wél of het zin heeft om zich op één of ander segment te storten. Zo heeft het inmiddels klaarblijkelijk besloten dat een SUV-Coupé tòch iets voor het merk is, hoewel het de eerste generaties van de BMW X6 en Mercedes GLE Coupé stoïcijns aan zich voorbij liet gaan. De Cayenne Coupé wordt volgend jaar verwacht. En dan moet ook de elektrische Taycan het levenslicht zien.

Nu heeft Porsche ook zin in een sportieve en luxueuze vierzitter met twee deuren. Dat zeggen wij niet. De Duitse collega’s van Auto Zeitung hebben Porsche directielid Detlev von Platen de pieren uit de neus gehaald. En daarbij liet hij vallen dat “zo’n auto uitstekend in het gamma van Porsche zou passen”.

De S-Klasse Coupé en BMW 8-Reeks zijn populair bij vermogende klanten en ook Porsche CEO Oliver Blume zou zo’n concurrent wel zien zitten. Dat kan dan het achtste model van het merk worden. Maar er moet natuurlijk nog flink wat becijferd worden. Om een tweedeurs vierzitter - waarvoor ongetwijfeld een elektrische aandrijflijn wordt voorzien - rendabel te maken, moet het merk er 15 à 20.000 stuks van aan de man kunnen brengen. Reken er dus maar op dat de Duitsers vol vlijt de inschrijvingscijfers van de concurrentie uitspitten.

Geef commentaar
comments by Disqus